Tuesday, 31 December 2013

Saat-saat Terakhir Tahun 2013

Tahun 2013 sangat cepat berlalu. Acap kali tidak sempat meraikan. Seperti tidak sempat mencatat pada tarikh-tarikh comel umpamanya 11.12.13! Tidak mengapalah.. ia cuma satu tarikh.. sama saja seperti tarikh-tarikh lain. Itu ayat memujuk hati. Yang pasti masa yang berlalu tidak muncul lagi sampai bila-bila.

Gem 4 telahpun selamat menghadapi SPM dan selamat pula di tempatkan untuk destinasi seterusnya. Alhamdullillah. 15 Januari akan mendaftar di tempat baru yang agak hampir. Tak perlu tempat tiket flight lagi!

Kesihatan Mak juga bertambah baik. Setelah hampir dua bulan Mak berada di dalam kesusahan.. akhirnya Allah beri kesembuhan.

Buku ke dua selamat dihantar ke Greenbird Books. Akan mulakan buku ketiga perlahan-lahan. Sasaran satu tahun satu buku. Semoga diRahmati dengan ilham dari Allah, Tuhan yang Memiliki Segalanya untuk dipinta... Ameen. 

Tidak sangka 2013 telah membuka ruang meneliti impian-impian pada masa hadapan. Semoga jalan yang dipilih ialah jalan yang diRedhai dan diBerkati Tuhan. Jalan-jalan kejayaan. Dulu saya kira apabila saya sudah memiliki cita-cita zaman remaja, maka tamatlah sudah bab cita-cita. Ia tidak begitu. Malah, cita-cita yang lagi dikejar serampangnya seribu!

Ya Allah... Rahmatilah hidup kami di dunia dan di Akhirat. Semoga hajat kami yang nyata dan rahsia dimakbulkan. Hindarkan kami dari bala, wabak dan kesulitan hidup. Ampunilah dosa-dosa kami yang berterabur di sepanjang jalan...

1 comment:

Penjejak Mimpi said...

Assalamualaikum Kak Nas..

Selamat tahun baru untuk Kak Nas.

Muga impian dan mimpi menjadi kenyataan, insyaa Allah..